Podcast

Haagse Zaken
22 mei 2021
za - 22 mei 2021
Haagse Zaken
22 mei 2021
za - 22 mei 2021
#48 Waarom de Algemene Rekenkamer de overheid op de vingers tikte
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#48 Waarom de Algemene Rekenkamer de overheid op de vingers tikte

Op de derde woensdag in mei is het Verantwoordingsdag, of ‘gehaktdag’, in Haags jargon. Dan worden de jaarrekeningen van alle ministeries gepubliceerd. Het is voor het eerst in twaalf jaar dat de Rekenkamer de overheid zó hard op de vingers tikt. Vooral het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt weinig grip te hebben op de extra miljarden die het uitgaf in de coronacrisis.

In deze Haagse Zaken hebben we het over deze verantwoordingsdag. Je hoort van Stéphane Alonso en Marike Stellinga wat het oordeel van de Rekenkamer is, op welke ministeries het nog meer en mis ging én wat er anders moet.

Vul hier het podcastonderzoek in: https://www.nrc.nl/podcastonderzoek

Luister hier de aflevering over 'Gehaktdag' van vorig jaar terug: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/05/22/het-recept-voor-gehaktdag-a4000529

Redactie en productie door Iris Verhulsdonk

Montage door Pieter Bakker

@LamyaeA // @alonsoNRC // @MStellinga