Recensie

Recensie Podcast

Ricky Gervais stelt belangrijke en onbelangrijke vragen aan een wetenschapper

Waarom dromen we? Wanneer begint een baby met nadenken? Waarom zijn we bang voor de dood?
Introducing Absolutely Mental
Deze podcast luister je ook in onze app

Ik ben fan van de Netflix-serie After Life, geschreven door Ricky Gervais. Hij speelt ook de hoofdrol en na drie seizoenen vond hij het mooi geweest. Ik niet! Dus toen ik deze week zag dat hij een nieuwe podcast heeft, hing ik mentaal slingers op en luisterde meteen de eerste aflevering.

Elke aflevering belt hij zijn vriend en neurowetenschapper Sam Harris en stelt hem „belangrijke en onbelangrijke vragen”. Waarom dromen we? Wanneer begint een baby met nadenken? Waarom zijn we bang voor de dood? Al die vragen hebben een wetenschappelijk antwoord, zegt Harris. Samen hebben ze het erover in deze hartverwarmende, geestige en ook leerzame sessies van een half uur.