Zaterdag overleg Catshuis over verruiming maatregelen middelbare scholen

Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) vlak voor een eerder overleg op het Catshuis.
Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) vlak voor een eerder overleg op het Catshuis. Foto Phil Nijhuis/EPA

Het demissionaire kabinet heeft voor zaterdag een extra overleg ingepland in het Catshuis in Den Haag. Dat heeft demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) woensdag bekendgemaakt. Het kabinet zal het dit weekend onder meer hebben over het afschaffen van de anderhalvemetermaatregel op middelbare scholen. Daarvoor wacht het kabinet onder meer op een advies van het Outbreak Management Team (OMT).

Tijdens het overleg komt ook de langere termijnaanpak van de coronacrisis ter sprake, zei De Jonge. Het kabinet zal bespreken hoe de huidige aanpak veranderd dient te worden, als de virusuitbraak in de zogeheten endemische fase - waarbij het aantal besmettingen relatief constant blijft - terechtkomt en meer mensen gevaccineerd zullen zijn.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Opnieuw daling van coronapatiënten op IC’s en verpleegafdelingen