IJslandse delegatie treedt niet op bij het Eurovisie Songfestival

IJslandse delegatie heeft laten weten dat ze niet bij het live optreden van het Eurovisie Songfestival zullen zijn na een nieuwe positieve coronatest.
IJslandse delegatie heeft laten weten dat ze niet bij het live optreden van het Eurovisie Songfestival zullen zijn na een nieuwe positieve coronatest. Foto Patrick van Emst / EPA / POOL

Na een nieuwe positieve coronatest heeft de IJslandse delegatie laten weten dat de groep helemaal niet meer live zal optreden bij het Eurovisie Songfestival. Dat meldt het Songfestival woensdagmiddag. De IJslandse delegatie was al in quarantaine omdat vorige week iemand binnen de vertegenwoordiging van de groep positief testte. Vandaag bleek dat ook een lid van de band Daði og Gagnamagnið positief testte.

Het Songfestival zal het vooraf opgenomen optreden van de IJslandse groep uitzenden tijdens de halve finale donderdag, zodat de groep nog steeds mee kan doen in de wedstrijd. Ook als de groep doorgaat naar de finale zaterdag zal Daði og Gagnamagnið hier waarschijnlijk niet optreden. Voorlopig blijft de delegatie in quarantaine.

Lees meer over de coronamaatregelen bij het Songfestival: Van een Songfestival in full swing, naar een lockdown-variant Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zaterdag overleg Catshuis over verruiming maatregelen middelbare scholen