Iets meer dan 4.600 nieuwe positieve coronatests

Tussen dinsdag en woensdagochtend zijn 4.613 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er 747 minder dan er in de 24 uur daarvoor bij het instituut zijn gemeld. Het aantal nieuwe besmettingen per dag neemt daardoor verder af.

In de afgelopen zeven dagen zijn bij het instituut 33.354 positieve tests gemeld, dat zijn gemiddeld 4.765 nieuwe dagelijkse gevallen. In het afgelopen etmaal zijn bij het RIVM 15 minder coronadoden geregistreerd ten opzichte van dinsdag. Meldingen van sterfgevallen komen met vertraging binnen bij het RIVM, dus het is niet gezegd dat al deze mensen ook de afgelopen 24 uur zijn overleden.

In Rotterdam zijn het afgelopen etmaal de meeste (308) coronabesmettingen geregistreerd, daarna volgen Amsterdam (174), Den Haag (159), Utrecht (109) en Tilburg (88).

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zaterdag overleg Catshuis over verruiming maatregelen middelbare scholen