Colombia heropent de grenzen met buurlanden en Bayern München mag spelen voor 250 toeschouwers

Een overzicht van het coronanieuws in het buitenland:

  • Colombia heropent de grenzen met de buren om economisch herstel te bevorderen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. De enige grens die voorlopig nog dicht blijft is die tussen Colombia en Venezuela, omdat er volgens de Colombiaanse president onzekerheid heerst over de coronasituatie in dat land. De banden met de vier andere buurlanden wil Colombia juist versterken door de grenzen te openen.
  • De Duitse voetbalclub FC Bayern München mag zaterdag tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen voor het eerst weer spelen voor toeschouwers nu de regels voor buitensportevenementen zijn versoepeld in de staat Beieren. Dat maakt de club woensdag bekend op Twitter. In totaal mogen er 250 mensen komen kijken, terwijl er eigenlijk 75.000 toeschouwers in de Allianz Arena passen. De Duitse club heeft alvast bepaald wie een deel van de kaarten krijgt: honderd tickets voor de wedstrijd gaan naar zorgmedewerkers.
  • Het kabinet in Egypte heeft woensdag aangekondigd dat de coronamaatregelen worden verlengd tot eind mei. Dat betekent dat de winkels en restaurants nog steeds om 21.00 uur dicht moeten en parken en stranden alleen met voorzorgsmaatregelen open mogen. Dat meldt persbureau Reuters. Het aantal coronagevallen neemt de laatste weken weer toe. In totaal heeft het Noord-Afrikaanse land nu ruim 248.000 bevestigde coronagevallen.
  • Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Minder fysieke criminaliteit in 2020, politie gebruikte meer geweld