GGD Amsterdam: grootste deel besmettingen Koningsdag gebeurde binnenshuis

Volgens de GGD Amsterdam is het overgrote deel van de besmettingen die gelinkt kunnen worden aan Koningsdag binnenshuis gebeurd. Dat meldt de GGD-afdeling in een persbericht dinsdag. Demissionair premier Mark Rutte sprak in de coronapersconferentie vorige week van volgens hem zorgelijke 17 clusters aan besmettingen tijdens de feestdag in Amsterdam. Tijdens Koningsdag was het erg druk in Amsterdam en hielden mensen zich op veel plekken niet aan de coronaregels.

„Het overgrote deel van de besmettingen op Koningsdag- en nacht heeft binnenshuis in de privésfeer plaatsgevonden”, schrijft de GGD. Bij een meerderheid van de positieve gevallen gaat het om jongvolwassenen; 75 procent van de 483 besmette personen was in de leeftijd van 19 tot 30 jaar. 287 van de 483 onderzochte gevallen zouden aanwezig zijn geweest in een drukke mensenmasssa in Amsterdam tijdens Koningsdag.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Weekcijfers RIVM: kwart minder nieuwe positieve coronatests