Alleen gevaccineerden mogen met openbaar vervoer in Saudi-Arabië, Algerije heropent grenzen niet

Vaccins van Pfizer in Saudi-Arabië. Zonder een vaccin kunnen inwoners niet met het openbaar vervoer.
Vaccins van Pfizer in Saudi-Arabië. Zonder een vaccin kunnen inwoners niet met het openbaar vervoer. Foto Amr Nabil/AP

Een overzicht van het coronanieuws in het buitenland:

  • Inwoners van Saoedi-Arabië moeten gevaccineerd zijn als ze willen reizen met het openbaar vervoer of overheidsgebouwen willen betreden. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt, meldt het Saoedische persbureau SPA dinsdag. De regels zullen vanaf 1 augustus gaan gelden. Wie een onderwijsgebouw binnengaat of deel wil nemen aan bijvoorbeeld cultuurevenementen of sportwedstrijden zal vanaf die dag ook gevaccineerd moeten zijn.
  • Algerije gaat de grenzen van het land voorlopig toch niet heropenen. Afgelopen weekend maakte de regering bekend vanaf 1 juni weer internationale vluchten toe te staan, maximaal vijf per dag. Maar in een verklaring die persbureau Reuters heeft gezien, staat dat de grenzen toch dicht blijven, behalve in noodgevallen. Het is niet bekend wat de reden daarvoor is. Algerije heeft volgens Reuters sinds het begin van de coronapandemie 125.693 coronabesmettingen geregistreerd. 3.388 mensen zijn overleden aan Covid-19.
  • Bahrein gaat jongeren tussen de twaalf en zeventien jaar oud inenten met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid op Instagram. De jongeren krijgen twee doses van het vaccin. Het besluit volgt onder andere op het besluit van de Verenigde Staten om tieners te vaccineren. In Bahrein moet een voogd toestemming geven voor het vaccineren en aanwezig zijn tijdens het prikken.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: GGD Amsterdam: veel besmettingen Koningsdag binnenshuis