In beeld

Een week vol geweld in Israël en Palestina in beeld

Ruim een week geleden laaide het geweld in Israël en Palestina weer op en inmiddels worden dagelijks talloze raketten afgevuurd en luchtaanvallen uitgevoerd. Bijna tweehonderd mensen – de meesten Palestijnen – zijn daarbij omgekomen. De druk van de internationale gemeenschap op Israël en de Palestijnse militie Hamas voor een staakt-het-vuren neemt steeds verder toe.
Een Israëlische raket raakt een gebouw in Gaza. Dat gebeurde op donderdag 13 mei, de dag van het Suikerfeest. Het einde van de ramadan is door Palestijnen te midden van al het geweld sober gevierd.
Foto Hatem Moussa/AP
Palestijnen inspecteren hun verwoeste huizen in Beit Hanoun na Israëlische luchtaanvallen. Er zouden door het geweld al zeker 188 Palestijnen zijn overleden de afgelopen tijd.
Foto Khalil Hamra/AP
Een Palestijns jongetje kijkt de fotograaf aan vanuit een klaslokaal in Gaza. Zijn familie is gevlucht naar de school van de Verenigde Naties nadat hun stad is gebombardeerd.
Foto Mahmud Hams/AFP
Israëliërs zoeken dekking, terwijl buiten het luchtalarm afgaat. De sirenes waarschuwen voor raketaanvallen van Hamas. De meeste van die raketten worden onderschept door het afweersysteem Iron Dome.
Foto Oded Balilty/AP
Palestijnen rouwen om de dood van hun familieleden in een ziekenhuis. Ze kwamen om doordat een raket hun huis in een vluchtelingenkamp raakte.
Foto Mahmud Hams/AFP
Israëlische soldaten en familieleden rouwen om de dood van een militair, die overleed door een raketaanval van Hamas. Aan Israëlische zijde zijn tot dusver zo'n tien mensen overleden, onder wie twee kinderen.
Foto Abir Sultan/EPA
Palestijnen ontvluchten hun huizen na beschietingen door het Israëlische leger. Na een week van bombardementen en raketaanvallen neemt de druk van de internationale gemeenschap voor een staakt-het-vuren steeds verder toe.
Foto Mohammed Abed/AFP
Israëlische strandgangers zoeken dekking in Tel Aviv, omdat er raketten door Hamas worden afgevuurd. Ondanks de internationale druk zei premier Netanyahu dat de militaire operatie "op volle kracht doorgaat".
Foto Gideon Markowicz
Grenspolitie weerhoudt Palestijnse moslims ervan om samen te komen voor het vrijdaggebed bij de Al Aksa-moskee in Jeruzalem. Afgelopen maand hebben meermaals rellen plaatsgevonden bij de voor moslims heilige moskee.
Foto Mahmoud Illean/AP
Israëlische politieagenten nadat een Palestijn met zijn auto op een groep mensen inreed in Jeruzalem. Zes agenten raakten daarbij gewond. De bestuurder van de auto is doodgeschoten.
Foto Yossi Zamir/AFP
Journalisten bij wat over is van hun redactie in Gaza-stad. Afgelopen weekend heeft Israël een gebouw gebombardeerd waarin onder andere persbureau AP en zender Al Jazeera gehuisvest waren. Volgens Israël voerde Hamas militaire operaties uit vanuit het pand; hiervoor is geen bewijs geleverd.
Foto Mohammed Abed/AFP
Een Palestijnse demonstrant schiet iets weg met een katapult, tijdens gevechten met het Israëlische leger in het noorden van Ramallah.
Foto Nasser Nasser/AP
Een Palestijnse vader draagt zijn dochter, die gewond is geraakt na een luchtaanval op hun huis in Gaza-stad.
Foto Haitham Imad/EPA
De meeste raketten die Hamas heeft afgevuurd (rechts op de foto) worden onderschept door afweersysteem Iron Dome (links).
Foto Anas Baba/AFP
Tien leden van dezelfde familie zijn afgelopen weekend begraven in Gaza-stad. Ze overleden door luchtaanvallen op vluchtelingenkamp Al-Shatea in Gaza.
Foto Mohammed Saber/EPA
Palestijnse brandweermannen proberen het vuur te doven na een aanval op een matrassenfabriek in Jabalia, in het noorden van de Gazastrook.
Foto Mahmud Hams/AFP
Israëlische beveiligingstroepen inspecteren een beschadigde synagoge, die is geraakt door een raket van Hamas.
Foto Tsafrir Abayov/AP
Brandende autobanden bij een protest tegen het geweld tussen Israël en het Palestijnse Hamas.
Foto Ammar Awad/Reuters