Podcast

Haagse Zaken
15 mei 2021
za - 15 mei 2021
Haagse Zaken
15 mei 2021
za - 15 mei 2021
#47 Waar de radicale ideeën van Mark Rutte zijn gebleven
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#47 Waar de radicale ideeën van Mark Rutte zijn gebleven

Het was de week dat er ‘radicale nieuwe ideeën’ zouden komen van Mark Rutte om de bestuurscultuur in Den Haag te veranderen. Het werden zeven voorstellen, in sneltreinvaart gepresenteerd in Nieuwsuur op maandag. En woensdag, toen de Tweede Kamer over de voortgang van de formatie debatteerde, ging het er opnieuw over.

In deze Haagse Zaken hebben we het over die bestuurscultuur. Je hoort van Guus Valk, Mark Lievisse Adriaanse en Petra de Koning wat die bestuurscultuur inhoudt, waarom zoveel mensen vinden dat het anders moet en of zo’n vernieuwing realistisch is. 

Redactie en productie door Iris Verhulsdonk, montage door Pieter Bakker

Vul hier het podcastonderzoek in: nrc.nl/podcastonderzoek

@Apjvalk // @Markla94 // @Pdekoning