ThuiskokChocolademousse

Een klassiek dessert waar je vroeger niet omheen kon in restaurants, maar dat ik al heel lang niet meer gegeten heb. Tijd om het af te stoffen en het weer eens te maken, op de ambachtelijke manier. Het is snel klaar en niet moeilijk te maken. Dit recept bevat geen suiker, maar als u het zoeter wilt maken kunt u suiker toevoegen bij het kloppen van het eiwit. Het is een volwaardig dessert, maar gourmands kunnen natuurlijk van alles erbij serveren als zoet garnituur.

Smelt in een kom de chocolade au bain-marie. Meng er de melk, de gesmolten boter en de eidooiers onder. Klop het eiwit stijf en roer het er met de klopper in drie keer luchtig onder tot je geen witte vlokken meer ziet. Verdeel de chocolademousse in schaaltjes en laat het beslag een uurtje opstijven in de koelkast. Versier voor het serveren met een roosje slagroom.