In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat honderden Palestijnen omkwamen door gevechten bij de Gazastrook, hield koningin Elizabeth II haar jaarlijkse toespraak, stonden verpleegkundigen stil bij De Dag van de Zorg en vielen negen doden bij een schietpartij op een Russische school.
Een Palestijnse demonstrant en free runner stunt voor een Israëlische barrière bij de Damascuspoort in Jeruzalem. Al enkele weken lopen de spanningen in Jeruzalem op. Het begon eerder deze maand met de afsluiting van de trappen naar de Damascuspoort en afgelopen weekend escaleerde het geweld tussen de Israëlische politie en Palestijnse demonstranten vanwege de dreigende huisuitzettingen van Palestijnse families in Oost-Jeruzalem.
Foto Menahem Kahana / AFP
Een moeder houdt haar kind vast op een ziekenhuisbed in het Tudikolela ziekenhuis in Congo. Volgens de Verenigde Naties leven 27 miljoen Congolezen met grote voedselonzekerheid en honger. Vooral in het Kasai gebied, waar in 2016 en 2017 3.300 mensen omkwamen door gewelddadige milities, eist ondervoeding zijn tol.
Foto Arsene Mpiana / AFP
Demonstranten verslepen stenen en schieten lasterstralen door de lucht in Bogota. De protesten in Colombia begonnen op 28 april nadat de regering van president Iván Duque een grote belastinghervorming aankondigde, die voor Colombianen een stijging in de prijzen van voedsel en nutsvoorzieningen zou betekenen. Het aantal dodelijke slachtoffers bij de massale protesten is afgelopen dinsdag gestegen naar 42. Zeker elf doden zouden zijn gevallen door politiegeweld.
Foto Luisa Gonzalez / REUTERS
Kinderen in de Mexicaanse stad Ayahualtempa houden echte en neppe geweren vast voor een tv-opname, waarin ze de overheid om aandacht vragen voor de georganiseerde misdaad in Mexico, waarvoor ook vaak kinderen worden gerekruteerd.
Foto Marco Ugarte / AP
De 27-jarige Taco van der Hoorn won de derde etappe in de Ronde van Italië. De Nederlandse wielrenner van Intermarché-Wanty-Gobert soleerde in de 190 kilometer lange etappe van Biella naar Canale naar de winst, nadat hij als laatste was overgebleven uit een kopgroep van acht.
Foto Massimo Paolone / LaPresse via AP
Een close-up van een paardenbloem tijdens de zonsopkomst in de Hongaarse stad Debrecen.
Foto Zsolt Czegledi / EPA
Bij het kasteel in Praag branden kaarsen voor de bijna 30.000 mensen die in Tsjechië zijn overleden aan het coronavirus. Geen Europees land is tijdens de tweede golf zo hard getroffen als Tsjechië. Deze maand versoepelt het land de coronamaatregelen.
Foto Petr David Josek / AP
Koningin Elizabeth en haar zoon prins Charles na de Queen’s Speech ter opening van het parlementaire jaar. De bijeenkomst was vanwege de coronapandemie sober; de vorstin was gehuld in dagelijkse kledij en kwam met de auto in plaats van met de koets. In haar toespraak vertelde de koningin dat de Britse regering zich de komende tijd gaar richten op het herstellen van de economie.
Foto Richard Pohle / POOL / AFP
Bloemen en een knuffelbeer liggen bij een monument voor de zeven kinderen en twee volwassenen die omkwamen bij de schietpartij op een school in de Russische stad Kazan. De vermoedelijke schutter, een 19-jarige oud-leerling, wordt vervolgd voor massamoord. Het Kremlin wil de wapenwetten aanscherpen.
Foto Yuri Kochetov / EPA
Migranten worden naar het vaste land van Sicilië gebracht. Afgelopen weekend kwamen in 24 uur bijna 2000 migranten aan op het eiland Lampedusa, dat tussen Noord-Afrika en Sicilië ligt. Het opvangcentrum op het eiland is overvol. De rechts-populistische Italiaanse partij Lega pleit voor het aanscherpen van het migratiebeleid.
Foto Salvatore Cavalli / AP
Een journalist wacht in een leeg stadion in Buenos Aires tot de Copa Libertadores-wedstrijd tussen de Argentijnse Ca Vélez Sarsfield en de Ecuadoraanse club LDU Quito begint. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen door Ca Vélez.
Foto Marcos Brindicci / AP
Israëlische tanks hebben vrijdagochtend nieuwe aanvallen uitgevoerd in het noorden van Gaza. Tanks probeerden een tunnelnetwerk van Hamas te vernietigen. In de afgelopen dagen kwamen volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zeker 119 Palestijnen om, onder wie 31 kinderen. Aan Israëlische zijde vielen volgens de krijgsmacht de afgelopen nacht zeven doden.
Foto Abir Sultan / EPA
De moeder van de Palestijnse Rasheed Abu Arra rouwt bij het lichaam van haar overleden zoon, die is omgekomen bij de gevechten tussen Hamas en Israël.
Foto Raneen Sawafta / REUTERS
De tentoongestelde schoenen van Janet Jackson bij een kijkdag voor de veiling 'Janet Jackson's Iconic Treasures' in Beverly Hills. De veiling bij Julian Auctions zal plaatsvinden op 14 en 15 mei. Jackson wil de opbrengsten schenken aan de stichting Compassion, die kinderen in ontwikkelingslanden helpt.
Foto Etienne Laurent / EPA
Moslims zijn bijeen in de Mevlana Moskee in Rotterdam voor het feestgebed tijdens het Suikerfeest na de islamitische vastenperiode ramadan. Vanwege de coronaregels wordt een beperkt aantal mensen in de moskee toegelaten.
Foto Robin Utrecht / ANP
Op De van de Zorg op 12 mei, de verjaardag van de Engelse verpleegster Florence Nightingal, voerde ziekenhuispersoneel door heel België acties om aandacht te vragen voor hun werk. Zo lag het zorgpersoneel van het Luikse Montlégia ziekenhuis op de vloer op de intensive care.
Foto Valentin Bianchi / AP