Tientallen supporters ADO Den Haag aangehouden voor negeren noodbevel

De vaccinatielocatie naast het ADO-stadion in Den Haag.
De vaccinatielocatie naast het ADO-stadion in Den Haag. Foto Hollandse Hoogte

Bij het voetbalstadion van ADO Den Haag zijn donderdagmiddag tientallen supporters aangehouden, omdat zij de bevelen van de politie om te vertrekken niet opvolgden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Bij het stadion geldt vanmiddag een noodbevel om te voorkomen dat grote groepen supporters er bijeenkomen. „Bij het stadion is geen plek om de wedstrijd te volgen”, aldus de gemeente Den Haag.

Eerder vandaag sloot de vaccinatielocatie bij het stadion van de Haagse voetbalclub vervroegd uit voorzorg, omdat de GGD vreesde dat daar grote groepen supporters bijeen zouden komen. De GGD Haaglanden heeft aan Omroep West laten weten dat alle vaccinaties die vanmiddag gepland stonden, zijn verplaatst naar een locatie in Rijswijk.

In het stadion speelt ADO momenteel tegen Willem II. Als ADO verliest en Emmen op hetzelfde moment wint van Heerenveen, dan degradeert ADO naar de Keuken Kampioen Divisie.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Bonaire voert nieuwe versoepelingen door, horeca tot middernacht open