80 aanhoudingen bij stadion ADO Den Haag voor negeren noodbevel

De politie heeft donderdagmiddag zeker tachtig mensen aangehouden rondom het stadion van ADO Den Haag. Zij zouden geen gehoor hebben gegeven aan het noodbevel dat moest voorkomen dat veel mensen bijeen zouden komen en wilden het gebied niet verlaten, aldus de politie. Ook zouden sommigen zijn opgepakt voor „dreigende wanordelijkheden”, zoals het bekogelen van de politie. ADO speelde vanmiddag thuis tegen Willem II; het verloor de wedstrijd en degradeert daardoor naar de Keuken Kampioen Divisie.

Voor aanvang van de wedstrijd liepen voetbalsupporters richting het stadion. Agenten hielden de supporters tegen en daarop werd de sfeer volgens de politie „grimmig”. Dienders te paard zouden bekogeld zijn met vuurwerk en brandende fakkels. Volgens de politie is niemand gewond geraakt. De rust keerde terug nadat de politie groepen supporters aanhield.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tientallen supporters ADO Den Haag aangehouden voor negeren noodbevel