2.231 coronapatiënten in ziekenhuizen, opnieuw daling bezetting

In de ziekenhuizen liggen donderdagmiddag 2.231 coronapatiënten. Dat zijn er 114 minder dan woensdagmiddag, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de intensive cares worden 733 coronapatiënten verzorgd, vijf minder dan een dag eerder. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen Covid-patiënten daalt al een aantal dagen op rij.

Verder heeft RIVM het afgelopen etmaal 6.088 meldingen van positieve testuitslagen ontvangen. Daarnaast overleden veertien mensen als gevolg van het coronavirus. Niet al deze personen stierven tussen woensdag- en donderdagmiddag; sterfgevallen worden soms met enige vertraging aan het instituut doorgegeven.

Afgelopen week werd een duidelijke daling van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen zichtbaar, met name op de IC’s. Afgelopen dinsdag werd daar een daling van ongeveer 20 procent ten opzichte van de week ervoor geconstateerd. Het kabinet verwacht dat het aantal ziekenhuisopnames een week lang 20 procent lager ligt dan gedurende de piek van de derde golf, eind april. Als dat punt daadwerkelijk bereikt wordt, kunnen een aantal aangekondigde versoepelingen doorgaan. Zo mogen culturele instellingen en bibliotheken weer onder voorwaarden bezoekers ontvangen en mogen sekswerkers weer aan de slag.

Lees ook: Kabinet is voorzichtiger: ‘We moeten geen fouten maken die ons weer op achterstand zouden zetten’
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Bonaire voert nieuwe versoepelingen door, horeca tot middernacht open