Thuiskok

Palets de dames

In Feest Bakboek lees ik dat dit koekje afkomstig is uit Frans-Vlaanderen. Volgens Elias is het vernoemd naar de ronde schijven die gebruikt worden in de sjoelbak, ofwel jeu de palet. Als tip geeft hij mee om de krenten eventueel te weken in rum, voor de liefhebbers, of citroenschil toe te voegen. Citroenschil is altijd lekker. U kunt de koekjes eventueel versieren met fondantsuiker of ganache. Ik heb ook recepten gezien die gebruikmaken van bijvoorbeeld jam. U kunt er, kortom, van alles mee en naar smaak mee variëren. Bloemsuiker is poedersuiker. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat op een klein vuurtje in een pan de boter smelten tot ze vloeibaar is. Neem de pan van het vuur en roer er met een spatel de bloem, de bloemsuiker, het ei en de vanillesuiker onder en als laatste de krenten of de chocolade. Vul een spuitzak met middelmatige niet-gekartelde spuitmond met het beslag. Spuit bergjes van ongeveer 15 g en bak ze in de oven van 200 graden ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin zien.