NS biedt nieuwe kortingen op treinkaartjes om reizigers te trekken

NS probeert meer reizigers te trekken door nieuwe soorten korting aan te bieden op treinkaartjes. Door de coronapandemie kiest „een aanzienlijk deel van onze vaste reizigers” momenteel niet voor de trein, staat in een woensdag door de vervoerder gepubliceerd persbericht. Met de lagere prijzen hoopt de NS het reizen per trein „weer aantrekkelijk” te maken en „na corona weer meer reizigers te kunnen ontvangen”. De bezettingsgraad in de treinen schommelt nog altijd rond de 35 procent.

De vervoerder introduceert drie nieuwe kaartjes, allemaal voor in de daluren. Hiervoor is gekozen omdat NS overvolle treinen tijdens de spitsuren wil voorkomen en „afscheid wil nemen van de hyperspits”. De voordelen variëren van 10 tot 20 procent korting op individuele kaartjes. Ook versoepelt NS de regels voor groepstickets en zijn deze voortaan beschikbaar vanaf twee in plaats van vier personen.

Verder worden zakelijke abonnementen aangepast op het reisgedrag. „Voorheen reisden veel mensen vijf dagen per week naar hun werk en konden wij daarom met vaste tarieven werken”, staat in het persbericht. „Omdat we nu weten dat thuiswerken een blijvertje is, willen werkgevers alleen betalen voor ritten die ook daadwerkelijk gemaakt worden.” De NS verwacht de veranderingen vanaf de zomer „stapsgewijs” door te voeren.

Lees ook: Topvrouw NS: ‘De treinreiziger moet terugkomen. Dat is het belangrijkste’ Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: OMT pleit voor terughoudendheid met nieuwe versoepelingen