Noorwegen stopt met AstraZeneca, Spanje laat weer voetbalpubliek toe

Een blik op het coronanieuws in het buitenland.

  • Noorwegen heeft besloten om de vaccinatiecampagne met AstraZeneca definitief niet te hervatten. Dat heeft premier Erna Solberg woensdag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Solberg zei ook de inentingen met het Janssen-vaccin voorlopig nog op te schorten. Een adviescommissie had de regering eerder aangeraden beide vaccins uit het vaccinatiecampagne te halen, vanwege het risico op mogelijke bijwerkingen na een inenting.
  • Griekenland versoepelt enkele coronaregels. Vanaf vrijdag is het reizen van en naar Griekse eilanden en regio’s weer mogelijk met een negatieve coronatest of een bewijs van vaccinatie. Daarnaast mogen winkels weer klanten toelaten zonder afspraak, aldus de vicepremier Akis Skertos volgens lokale media. Eerder besloot het kabinet om stranden, musea, kroegen en restaurants weer te openen.
  • De Spaanse minister van Sport José Manuel Rodríguez Uribes heeft aangekondigd dat voetbalclubs weer publiek mogen ontvangen onder strikte voorwaarden. In regio’s waar het aantal besmettingen voldoende is teruggelopen tot minder dan vijftig coronabesmettingen op honderdduizend inwoners, mogen stadions maximaal vijfduizend supporters toelaten. Daardoor kunnen de wedstrijden tussen Valencia en Eibar en Villareal en Sevilla dit weekeinde waarschijnlijk met publiek plaatsvinden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ook bibliotheken mogen volgende week onder voorwaarden open