Honderden fans De Graafschap verzameld bij voetbalstadion

Bij stadion Vijverberg in Doetinchem hebben zich woensdagavond rond 22.00 uur enkele honderden fans van De Graafschap verzameld, zo meldt persbureau ANP. De ploeg speelt daar momenteel tegen Helmond Sport de wedstrijd die moet beslissen wie naar de Eredivisie promoveert. De fans houden zich niet aan de coronamaatregelen en enkelen proberen door de hekken naar de wedstrijd te kijken.

De wedstrijd is de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Als het gelijkspel blijft of Helmond Sport wint, promoveert Go Ahead Eagles uit Deventer naar de Eredivisie. De Graafschap promoveert als het wint van Helmond Sport. Eerder werd de wedstrijd ruim een uur stilgelegd vanwege hevige regenval. De gemeente Doetinchem liet eerder al weten de komst van fans naar het stadion niet tegen te houden, zo meldde De Gelderlander.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ook bibliotheken mogen volgende week onder voorwaarden open