Fors meer meldingen van geluidsoverlast tijdens coronacrisis

Bij de politie zijn veel meer meldingen van geluidsoverlast binnengekomen sinds het uitbreken van de coronapandemie in Nederland in maart 2020. In totaal kwamen tussen maart vorig jaar en maart dit jaar ruim 182.000 meldingen binnen van geluidsoverlast bij mensen thuis. Dit is 60 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van de politie, waar dataplatform LocalFocus woensdag voor het eerst over berichtte.

Sinds maart 2020 lag het aantal meldingen van geluidsoverlast elke maand hoger dan voor de coronapandemie. In februari 2021 was het aantal meldingen zelfs bijna dubbel zo hoog als een jaar daarvoor. Wel is het aantal meldingen van geluidsoverlast als gevolg van de horeca of evenementen sterk gedaald in de coronamaanden.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘WHO en wereldleiders hadden coronapandemie kunnen voorkomen’