‘Baudet liet zich ondanks griepklachten en besmette FVD’ers niet testen’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft zich ondanks griepklachten niet laten testen op het coronavirus, ook niet nadat was gebleken dat verschillende FVD’ers het virus wél onder de leden hadden. Dat heeft de voorman woensdag aan journalisten in de Tweede Kamer laten weten, zo melden onder meer BNR en De Telegraaf. Hoewel Baudet vandaag weer in de Kamer te vinden is, zou hij zich nog steeds niet willen laten testen op het virus.

„Griep had ik. Met koorts”, zo zei Baudet tegen journalisten. „Misschien gewone griep, misschien de coronagriep, dat weet ik niet.” Later op de dag verklaarde hij tijdens het formatiedebat in de Tweede Kamer dat hij, naar eigen weten, geen Covid-19 heeft. De FVD-voorman bagatelliseert geregeld de coronapandemie, verzet zich tegen de maatregelen daartegen en heeft Covid-19 meermaals „een seizoensgriep” genoemd.

De rechtse nieuws- en opiniesite TPO berichtte vorige week over een wijnproeverij die 15 april werd gehouden op de fractiekamers van de partij in het gebouw van de Tweede Kamer. Andere op die avond aanwezige FVD’ers zijn positief getest, zo zei Baudet tegen BNR en De Telegraaf. Desgevraagd zei Baudet inderdaad „een glaasje wijn” gedronken te hebben met collega’s.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: ‘WHO en wereldleiders hadden coronapandemie kunnen voorkomen’