Zeker negen doden bij schietpartij op school in de Russische stad Kazan

Schietpartij

Bij een schietpartij op een school in de Russische stad Kazan zijn dinsdagochtend zeker negen doden gevallen. Dat melden internationale persbureaus. Ook raakten 32 mensen gewond. Volgens het Russische staatspersbureau RIA zijn de doden tien kinderen en een docent. Nog vier kinderen liggen in het ziekenhuis. Een vermoedelijke dader is aangehouden. Volgens het Russische persbureau Interfax gaat het om een 17-jarige jongen, maar er zijn ook berichten dat hij 19 jaar oud is.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Sommige persbureaus spreken van een mogelijke tweede schutter, ook een tiener. Volgens bronnen van onder meer het Russische staatspersbureau TASS is deze tweede schutter in het schoolgebouw doodgeschoten, andere media schrijven dat hij zich dinsdagochtend nog in de school verschanst zou houden. Ook zou er een explosie zijn geweest. Het motief voor de schietpartij is onbekend. De Russische president Vladimir Poetin wil de regels rond wapenbezit herzien, stelt hij dinsdag in een reactie op de schietpartij via een woordvoerder van het Kremlin.

Volgens de Russische nieuwssite Mediazona hebben aanvallen op Russische scholen en universiteiten sinds 2014 in totaal 32 levens gekost. Ook vielen zeker 111 gewonden bij de incidenten. Daarvan vielen twintig doden en 67 gewonden op een technisch college op de Krim, waar de 18-jarige student Vladislav Rosljakov in 2018 om zich heen schoot. (NRC)