Podcast

Future Affairs
29 apr 2021
do - 29 april 2021
Future Affairs
29 apr 2021
do - 29 april 2021
Hersenwetenschap en het mysterie van bewustzijn
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Hersenwetenschap en het mysterie van bewustzijn

In de neurowetenschap blijft één onderwerp een groot mysterie: wat is bewustzijn? Hoeveel scanners en data onderzoekers er ook tegenaan gooien, een sluitende verklaring is er niet voor het feit dat we de wereld ervaren zoals we die ervaren. Volgens hoogleraar psychiatrie Sarah Durston is het daarom tijd voor een radicaal andere blik op ons bewustzijn. Er broeit volgens haar een wetenschappelijke revolutie die de komende jaren veel op zijn kop kan zetten.

Gast:
Sarah Durston
Presentatie:
Jessica van der Schalk & Wouter van Noort
Productie:
Henk Ruigrok van der Werven & Ruben Pest
Montage:
Yeppe van Kesteren