‘Burgerplicht’

Nazaten Samsung-baas betalen miljarden aan erfbelasting

De erfgenamen van de vorig jaar overleden voorzitter Lee Kun-hee van het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung betalen omgerekend ruim 8,9 miljard euro aan erfbelasting. Dat is volgens de Financial Times bijna 60 procent van het totale vermogen dat Lee heeft nagelaten. Zijn familie laat in een verklaring weten dat het bedrag neerkomt op drie tot vier keer de totale erfbelasting die de Zuid-Koreaanse overheid in 2020 binnenkreeg. „Het is onze burgerplicht en verantwoordelijkheid om alle belastingen te betalen”, stelt de familie. Daarnaast schenken de erfgenamen honderden miljoenen euro’s aan gezondheidsorganisaties die zich bezighouden met de bestrijding van infectieziekten en kanker bij kinderen. Ook schenken ze 23.000 kunstwerken aan Zuid-Koreaanse musea. (NRC)