Het Blad van mei 2021

Inhoudsopgave Het Blad bij NRC is het maandelijkse magazine bij de weekendkrant. Met deze maand onder meer een interview met voormalig BMW-ontwerper Chris Bangle, een reisverhaal over Highway 395 en een ode aan de Fiat Panda.

Zolang hij zich kan herinneren is journalist Bas van Putten (55) geobsedeerd door auto’s. Het begon met de vormgeving – als kind maakte hij auto’s van karton, met leren bekleding. Nadat hij op z’n 23ste zijn rijbewijs had gehaald, kwam daar belangstelling voor techniek en snelheid bij. Maar toen hij ging schrijven, was dat eerst over zijn andere liefde: klassieke muziek. „Er zijn mensen die denken dat er twee schrijvende Bas van Puttens zijn”, zegt Van Putten, die aan het begin van dit millennium auto’s ook als onderwerp ontdekte en nu jaarlijks 60.000 à 70.000 kilometer rijdt om auto’s te testen voor NRC.

Voor dit nummer van Het Blad beschrijft hij, aan de hand van een roadtrip door Californië, hoe auto’s ons een schuilhaven geven, een ontsnapping aan een leven dat dankzij sociale media steeds meer openbaar is geworden. Een schuilhaven die veel thuiswerkers het afgelopen jaar zeer zijn gaan missen.

Milou van Rossum,
Het Blad