Wilders: nieuwe verkiezingen onvermijdelijk als onthullingen Toeslagenaffaire waar zijn

PVV-leider Geert Wilders wil snel debatteren over de nieuwe onthullingen in de Toeslagenaffaire. Dat heeft hij zojuist gezegd na afloop van zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. RTL Nieuws meldde eerder vandaag in een reconstructie dat het nu demissionaire kabinet doelbewust informatie zou hebben achtergehouden voor het parlement in de affaire.

Als de onthullingen waar blijken, zijn nieuwe verkiezingen volgens Wilders onvermijdelijk. „Dan is de formatie voorbij en zullen we opnieuw moeten beginnen.” Hij spreekt van een „totale deceptie van macht en tegenmacht en de rol van niet alleen de premier, maar ook van andere coalitiepartijen”.

Verder zegt de PVV-leider dat hij Tjeenk Willink zojuist „op een beleefde manier” heeft duidelijk gemaakt dat hij „het niet eens [is] met zijn werkwijze”. Wilders is kritisch over de thema’s waar de informateur prioriteit aan geeft. Na Wilders is het nog de beurt aan Sigrid Kaag (D66) en daarna Mark Rutte (VVD) om in gesprek te gaan over de formatie.

Met medewerking van Lamyae Aharouay

Twitter avatar LamyaeA Lamyae Aharouay Geert Wilders: ,,als RTL-nieuws waar is hebben we een heel groot probleem.” En: ,,als het waar is, betekent het dat de formatie voorbij is, dan zullen we opnieuw moeten beginnen. Dan zijn nieuwe verkiezingen onvermijdelijk.” https://t.co/n9gtUbOWXX
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kaag ‘weet niet of ze aanwezig was’ bij onthulde gesprekken over Toeslagenaffaire