Kaag ‘weet niet of ze aanwezig was’ bij onthulde gesprekken over Toeslagenaffaire

Sigrid Kaag (D66) zegt niet te weten of ze aanwezig was bij de ministerraad waarin volgens RTL Nieuws werd besloten om informatie over de Toeslagenaffaire achter te houden voor het parlement. Dat zegt zij na afloop van haar gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink.

Eerder op de dag onthulde RTL Nieuws een reconstructie van een ministerraad op 15 november 2019. Daarin zou zijn gesproken over een verzoek uit de Tweede Kamer om inzichtelijk te maken welke ambtenaren betrokken waren bij de Toeslagenaffaire. „Ik weet niet of ik op dat moment in Nederland of in Niger was,” zegt Kaag. Ze was minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte III.

Over haar gesprek met Tjeenk Willink zegt ze dat het onder meer ging over „alle lessen uit het verleden”, het herstel van vertrouwen en de behoefte aan meer dualisme. Na een pauze sluit VVD-leider Mark Rutte de formatiegesprekken van vandaag af. Hij wordt om 20.30 uur verwacht bij de informateur.

Met medewerking van Lamyae Aharouay

Twitter avatar LamyaeA Lamyae Aharouay Sigrid Kaag: ,,ik weet persoonlijk niet of ik er op die momenten bij was.” Later: ,,ik weet niet of ik toen op reis was.” En: ,,ik weet niet of ik op dat moment in Nederland was of in Niger was.” https://t.co/WAiRy1JVZC
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kaag ‘weet niet of ze aanwezig was’ bij onthulde gesprekken over Toeslagenaffaire