In de Jaarbeurs Utrecht wordt tot in de avonduren doorgeprikt

Iemand krijgt op woensdagavond een prik in de Jaarbeurs in Utrecht.
Iemand krijgt op woensdagavond een prik in de Jaarbeurs in Utrecht. Foto Jeroen Jumelet/ANP

Medewerkers van de GGD in de regio Utrecht vaccineren vanaf woensdag in de Jaarbeurs tot in de late avonduren door. Mensen kunnen van 08.00 uur tot 23.45 uur een prik halen als onderdeel van een proef om te onderzoeken hoe bereid inwoners zijn zich laat op de avond te laten vaccineren tegen het virus. Die gegevens zullen ook worden gebruikt voor het moment dat de GGD’s op grotere schaal gaan vaccineren.

Volgens de NOS zouden alle vaccinatieplekken op de eerste proefavond vergeven zijn. „Wij zien dat er heel veel animo is voor het vaccineren en wij willen dat zo laagdrempelig mogelijk organiseren”, zei Jaap Donker van de GGD in de regio Utrecht eerder tegen RTV Utrecht. „Veel mensen zeggen: ik zou desnoods ‘s nachts komen, dus daar willen we mee gaan oefenen.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Proefevenement Efteling gaat niet door vanwege te weinig aanmeldingen