Voormalig sportjournalist Heinze Bakker (79) overleden

Sport Heinze Bakker presenteerde jarenlang Studio Sport en verzorgde het commentaar bij tal van sportwedstrijden. Hij overleed na een ziekbed, meldt zijn oud-werkgever NOS.
Heinze Bakker was presentator bij Studio Sport
Heinze Bakker was presentator bij Studio Sport Foto Clemens Rikken/Hollandse Hoogte

Voormalig sportjournalist Heinze Bakker is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn oude werkgever NOS, waar Bakker als presentator en commentator voor werkte. Hij was al geruime tijd ziek.

Bakker begon zijn carrière bij de NCRV en AVRO voordat hij begin jaren tachtig overstapte naar NOS Studio Sport. Daar was hij commentator en verslaggever bij tal van schaats- en tennistoernooien, de Tour de France en de Olympische Spelen. Veel sportliefhebbers zullen hem daarnaast kennen als presentator van Studio Sport op zondagavond.

De NOS meldt dat hij voor de omroep verslag heeft gedaan van ruim zestig internationale schaatstoernooien, meer dan 25 grandslamtennistoernooien, elf Olympische Spelen, acht edities van de Tour de France en de Elfstedentochten van 1985 en 1986. Hij werkte op het einde van zijn loopbaan als eindredacteur bij Studio Sport en ging in 2002 met vervroegd pensioen.

Heinze Bakker heeft onder andere verslag gedaan van de Elfstedentocht in 1985.