Podcast

Onbehaarde Apen
14 apr 2021
wo - 14 april 2021
Onbehaarde Apen
14 apr 2021
wo - 14 april 2021
#132 Wat een ingenieur kan leren van een inktvis
   
Deze podcast luister je ook in onze app

#132 Wat een ingenieur kan leren van een inktvis

De natuur zit vol slimme structuren en materialen. Denk aan de kleefhaakjes waarmee sommige zaden aan je trui blijven klitten na een wandeling. Of de eindeloos strekkende en buigende octopusarm. Als je ernaar kijkt kun je denken: wat zouden we daarmee kunnen? En kunnen we het namaken? Samen met techredacteur Laura Wismans en biologieredacteur Gemma Venhuizen duiken we in de wereld van biomimetica - daar waar biologie en technologie samenkomen.

Gasten:
Gemma Venhuizen & Laura Wismans
Presentatie:
Lucas Brouwers
Productie en montage:
Nina van Hattum