Podcast

Onder de streep
13 apr 2021
di - 13 april 2021
Onder de streep
13 apr 2021
di - 13 april 2021
Wat hebben we nog aan het IMF?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Wat hebben we nog aan het IMF?

Het is de halfjaarlijkse who-is-who van de wereldeconomie: de vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds. Directeuren van centrale banken, ministers van financiën en hoge piefen uit het bedrijfsleven komen twee keer per jaar bij elkaar in Washington. Op de agenda: de toekomst van de wereldeconomie. De financiële pers zit er altijd bovenop, maar hoeveel autoriteit heeft het IMF nog? Is er met de opkomst van China nog wel ruimte voor dit naoorlogse instituut? En wat doe je eigenlijk precies als je namens Nederland bewindvoerder bent bij het IMF?

Presentatie:
Egbert Kalse
Gast:
Maarten Schinkel
Productie:
Felicia Alberding & Misha Melita
Montage:
Astrid Cornelisse