Amsterdamse metro’s weer opgestart na urenlange storing

Vervoer Vanwege een storing bij vervoerder GVB lagen alle Amsterdamse metrolijnen maandagavond tussen 17.30 uur en 20.00 uur plat. De oorzaak van de storing is niet bekend.
Passagiers in een metrostel van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.
Passagiers in een metrostel van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Foto Olivier Middendorp

De Amsterdamse metro’s rijden maandagavond weer na een urenlange storing aan een van de systemen van spoorvervoerder GVB. Dat meldt de organisatie maandagavond. De storing begon rond 17.30 uur en was iets na 20.00 uur verholpen. Wel waarschuwt de vervoerder nog voor vertragingen.

Het betrof een storing in het verkeersleidingssysteem van GVB en raakte alle metro’s (lijnen 50, 51, 52, 53 en 54), zo liet een woordvoerder van GVB eerder op de avond weten. De oorzaak van de storing is onbekend. Volgens de woordvoerder heeft „iedereen” hard gewerkt „om de problemen te verhelpen”.

GVB besloot op lijn 52, beter bekend als de Noord/Zuidlijn, pendelbussen in te zetten. Daar zijn volgens de woordvoerder, in tegenstelling tot de andere lijnen, „weinig alternatieven” voor openbaar vervoer. Inmiddels rijden ook deze metro’s weer. Amsterdamse trams en bussen hadden maandagavond geen last van de storing.