2.498 coronapatiënten in ziekenhuis, 124 meer opnames dan maandag

Het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met het coronavirus is dinsdag opgelopen tot 2.498. Dat zijn 124 opnames meer dan een dag eerder. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Het aantal opnames op de intensive cares is met vier gestegen tot 750. Op de reguliere verpleegafdelingen liggen momenteel 1.748 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 120 meer dan op maandag.

„Het gemiddeld aantal nieuwe opnames blijft hoog en volgt een stijgende trend”, aldus het LCPS, dat stelt dat de stijging verloopt volgens voorspelling. Als gevolg van de besmettelijkere Britse coronavariant worden meer mensen ziek en belanden dus ook meer patiënten in de ziekenhuizen. Om de bezetting van coronapatiënten beter te verdelen, zijn in het afgelopen etmaal 23 mensen met Covid-19 verplaatst naar een ziekenhuis buiten hun eigen regio.

Correctie (6 april 2021): In een eerdere versie van dit artikel werden per abusievelijk 2.495 opnames gemeld. Dat is hierboven aangepast.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Minder coronabesmettingen in week tijd, percentage positieve uitslagen gestegen