In beeld

Zo zag de paasviering eruit in Sri Lanka, Jeruzalem, York en elders

Tijdens Pasen wordt de wederopstanding van Jezus gevierd. Het is een van de belangrijkste feestdagen in het christendom. Op Goede Vrijdag, twee dagen eerder, is Jezus aan het kruis gestorven. Wereldwijd leven meer dan twee miljard mensen die het christelijk geloof aanhangen, het is daarmee nog steeds de breedst uitgedragen religie wereldwijd.
Een ellebooggroet met links pastoor Jonathan Frost, de deken van York, en rechts hoogeerwaarde Stephan Cottrel. Ze zijn zondag bijeen voor de feestelijke Paasdienst in York, in Engeland.
Foto Oli Scarff/AFP
Sri Lankaanse katholieke priesters bij het in 2019 door een zelfmoordbom beschadigde beeld van Jezus. Op paaszondag twee jaar geleden kwamen bij een reeks zelfmoordaanslagen 115 mensen om het leven. Dit jaar is gezorgd voor strengere beveiliging bij de paasvieringen in het land.
Foto Chamila Karunarathne/EPA
Een Sorbische man tijdens de paasprocessie op paarden in Ralbitz in Duitsland.
Foto Matthias Rietschel/Reuters
In San Filippo in Italië draagt een verpleegkundige een kleine paasversiering tijdens het verplegen van coronapatiënten.
Foto Guglielmo Mangiapane/Reuters
Paus Franciscus leidde zondag de mis in de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan,
Foto Filippo Monteforte/EPA
Leden van de christelijke gemeenschap in de kerk Saint-Augustin in Tunis. In het overwegend islamitische land Tunesië wonen enkele tienduizenden christenen.
Foto Mohamed Messara/EPA
Demonstranten in Yangon, in Myanmar, hebben paaseieren versierd en houden die in de lucht tijdens een demonstratie tegen de militaire coup in het land. Hoewel het land overwegend boeddhistisch is, hangt nog zo'n 6 tot 8 procent van de inwoners het christendom aan.
Foto Stringer/AP
Priesters in een kerk in de oude stad van Jeruzalem. De geestelijken staan rondom de plek waarvan wordt aangenomen dat Jezus daar na zijn kruisiging begraven is.
Foto Oded Balilty/AP
Twee Amerikanen lezen het paasverhaal voor aan hun kinderen bij het herdenkingsmonument voor president Lincoln in Washington. Het is traditie om met Pasen de zonsopgang en zonsondergang te kijken bij het monument. Dit jaar was het echter bewolkt.
Foto Michael Reynolds/EPA
Een gospelkerk in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Bij de dienst mocht slechts 20 procent van de kerkcapaciteit gevuld zijn als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus.
Foto Lee Jin-man/AP
De paaswake in de kathedraal in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek.
Foto Orlando Barria/EPA