Homoseksualiteit

Gomarus-school: zin uit lesstof en gesprek met oud-leerlingen

Uit de lesstof van de Gorinchemse Gomarus-school wordt een zin geschrapt over „gebed en genezing”. Er komt een gesprek met oud-leerlingen over homoseksualiteit naar aanleiding van een NRC-artikel vorig weekend. Dit zeggen bestuursvoorzitter Chris Flikweert en directielid Jan-Willem Arkeraats in een gesprek met het Brabants Dagblad. In het boek, dat gaat over godsdienst en dat De tien woorden heet, staat over homoseksualiteit: „Je mag wel proberen, met deskundige hulp en in de weg van het gebed, genezen te worden.” Tegen de krant zeggen ze dat „ga maar even bidden en dan is het voor elkaar” niet de visie van de school is. Verder hebben ze veel reacties gekregen van ex-leerlingen en willen ze van hun ervaringen leren. Ook willen de bestuurders met hen een gesprek aangaan. (NRC)