Podcast

Future Affairs
1 apr 2021
do - 1 april 2021
Future Affairs
1 apr 2021
do - 1 april 2021
Hoe de toekomst rúíkt is belangrijker dan je denkt
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Hoe de toekomst rúíkt is belangrijker dan je denkt

Elektrische auto’s doen uitlaatgassen verdwijnen, het internet ruikt naar niks en bij een Zoom-meeting ruik je ook alleen jezelf. De rol van geur wordt eerder kleiner dan groter in een digitalere, duurzamere wereld, toch? Niet als je het vraagt aan geurhistorica Caro Verbeek. Ze neemt ons mee langs de geur van Cleopatra, Napoleon en de geur van gevaarlijke ziektes, om ons te laten vooruitblikken, nee vooruitrúíken aan de komende jaren. En hoe de toekomst ruikt kan weleens veel meer impact hebben op ons welzijn dan we ons realiseren, denkt ze. Want welk zintuig is er intiemer, emotioneler en doordringender dan de reuk?

Gast: Caro Verbeek

Presentatie: Jessica van der Schalk & Wouter van Noort

Productie: Henk Ruigrok van der Werven

Montage: Jeroen Jaspers

Speciale dank aan: Ibo Bakker, componist en muzikant van het muziekstuk Audeur.