Lenteweer zorgt opnieuw voor drukte in parken, ingangen Vondelpark gesloten

Het Vondelpark in Amsterdam werd dinsdagmiddag afgesloten vanwege de drukte.
Het Vondelpark in Amsterdam werd dinsdagmiddag afgesloten vanwege de drukte. Foto Evert Elzenga/ANP

Vanwege het zonnige lenteweer verwachten gemeenten dat stadsparken ook woensdagmiddag weer veelvuldig bezocht zullen worden. In het Amsterdamse Vondelpark was het rond 13.45 uur al dermate druk dat de zij-ingangen gesloten werden. In verschillende andere steden is aangekondigd dat de politie strenger zal ingrijpen tegen grote drukte en openbaar alcoholgebruik. Dinsdag werden in meerdere steden parken gesloten door de politie.

In Utrecht schildert de gemeente grote witte cirkels op het gras in zes populaire stadsparken, zo meldt RTV Utrecht. Voor het paasweekend moeten de parken gereed zijn, zodat de bezoekers voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Als alle cirkels bezet zijn, is het park vol. Ook in Den Haag zijn de cirkels gemaakt.

In Nijmegen houdt de politie groepsvorming en alcoholgebruik goed in de gaten. Op sociale media meldt de politie dat door het mooie weer „de coronamaatregelen wel eens worden genegeerd”. De politie inventariseert onder meer in het Kronenburgerpark vanuit een mobiele post. De gemeente Amsterdam benadrukt op Twitter dat de coronaregels voorschrijven dat buiten niet meer dan twee personen mogen samenkomen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Minder betrouwbare coronazelftest vanaf vandaag te koop in apotheken