Recensie

Recensie Podcast

Pepijn Lanen en de vaders van tegenwoordig

In Vad3r praat Pepijn Lanen met andere bekende vaders over de grote omslag in hun leven: de baby.

Pepijn Lanen, bekend van De Jeugd van Tegenwoordig, heeft een behoorlijke omslag gemaakt. Van optreden tot diep in de nacht en een wild leven vol drank en drugs, naar flesjes geven en poepluiers verschonen. In Vad3r gaat hij hierover in gesprek met andere bekende vaders als tatoeagekunstenaar Henk Schiffmacher, cabaretier Jandino Asporaat en presentator Beau van Erven Dorens. De podcast biedt fijne anekdotes – Asporaat in de tweede aflevering: „Ik ben ook zo’n vader die tegen z’n kind zegt: je snapt het toch wel?!” Daarnaast is er ook ruimte voor verdieping. Meermaals gaat het over de angst tekort te schieten als vader. Mag je wel schreeuwen tegen een driejarig kind? Hoe geef je goed thuisonderwijs, als je het zelf misschien ook niet altijd allemaal begrijpt?

Vad3r, 10 afleveringen van een uur, De stroom.