Podcast

Haagse Zaken
27 mrt 2021
za - 27 maart 2021
Haagse Zaken
27 mrt 2021
za - 27 maart 2021
Over voorkeursstemmen, zitplaatspuzzels en afzwaaiende politici
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Over voorkeursstemmen, zitplaatspuzzels en afzwaaiende politici

De Statenpassage, de grote hal in de Tweede kamer, leek deze week even de aula van een middelbare school. Als brugklassers werden nieuwe Kamerleden wegwijs gemaakt in het Tweede Kamergebouw. Woensdag, 31 maart staan ze in de plenaire zaal om beëdigd te worden.

In deze Haagse Zaken hoor je over die nieuwe Tweede Kamer. Hoe voorkeursstemmen sommige leden nét dat zetje hebben gegeven waardoor ze toch verkozen zijn en welke opvallende volksvertegenwoordigers afzwaaien.En je hoort over de puzzels waarover politieke partijen lang onderhandeld hebben: waar ze straks zitten in de plenaire zaal en in welk deel van de Kamer ze mogen werken. Met Philip de Witt Wijnen en Wafa Al Ali.

De website van het Nederlands Dagblad met de voorkeursstemmen per gemeente:

https://verkiezingensite.nl/voorkeurstemmen

@LamyaeA // @PhilipdeWW // @alaliwafa

Redactie en productie: Iris Verhulsdonk