Podcast

Future Affairs
18 mrt 2021
do - 18 maart 2021
Future Affairs
18 mrt 2021
do - 18 maart 2021
Overleeft democratie de digitale wereld?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Overleeft democratie de digitale wereld?

Internet zou een emancipatiemachine worden, een motor van democratisering. Maar de laatste tijd zien we ook de keerzijdes: nepnieuws, extremisme, cyberaanvallen, en het lijkt eerder erger te worden dan beter. Van de bestorming van het Capitool tot historisch grote hacks in de afgelopen weken. Volgens Stanford-onderzoeker en oud-Europarlementariër Marietje Schaake is het de hoogste tijd dat we democratie gaan terugveroveren op techreuzen, cybercriminelen en hackende overheden. Maar hoe?

Gast: Marietje Schaake, internationaal beleidsdirecteur Cyber Policy Institute, Stanford University

Presentatie: Jessica van der Schalk & Wouter van Noort

Productie: Ruben Pest

Montage: Yeppe van Kesteren & Ruben Pest