Versoepelingen coronamaatregelen op een rij

Het kabinet versoepelt vanaf vandaag een aantal coronamaatregelen. De verruimingen op een rij.

  • Voortaan mag iedereen met maximaal vier personen buiten sporten op sportclubs, mits zij anderhalve meter afstand van elkaar houden. Voorheen mochten alleen mensen tot en met 26 jaar buiten in teamverband sporten.
  • Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen weer naar zwemles. Veel zwembaden organiseren extra zwemlessen om de achterstallige lessen in te halen, schrijft persbureau ANP. „Dat kan nu gelukkig makkelijk, omdat de baden dicht zijn voor andere bezoekers”, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB), „en het is ook fijn dat we ruim voor de zomer beginnen. Zo kunnen kinderen veilig naar het strand in hun vakantie.”
  • Winkels mogen weer meer klanten ontvangen. Winkels vanaf 50 vierkante meter mogen op afspraak één klant per 25 vierkante meter ontvangen, met een maximumaantal van vijftig bezoekers. Voor kleinere winkels verandert niets: zij mogen maximaal twee klanten per verdieping ontvangen. Bezoekers moeten minimaal vier uur van tevoren een afspraak maken en er gelden tijdvakken van minimaal tien minuten.
  • Hoewel het inreisverbod nog altijd van kracht is voor reizigers uit landen buiten de Europese Unie, gelden vanaf dinsdag weer uitzonderingen op die regel. Zo zijn zakenreizigers, studenten, kennismigranten en professionals uit de culturele en creatieve sector weer welkom. Ook langeafstandsgeliefden mogen voortaan Nederland weer inreizen.
  • Personen die een voertuig moeten besturen voor hun werk, mogen weer theorie-examens en lessen van het CBR volgen. Beroepschauffeurs zijn verplicht elke vijf jaar aan nascholing te doen, om ervoor te zorgen dat ze veilig de weg opgaan.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Vanaf vandaag kleine versoepelingen coronamaatregelen