Recensie

Recensie Podcast

Lekker tegendraads, maar altijd nuchter en feitelijk

De Amerikaanse neurowetenschapper en filosoof Sam Harris is een zeldzaam briesje redelijkheid uit de VS en hij zorgt ervoor dat je de wereld een stukje beter begrijpt.

Heb je de nieuwste aflevering van Future Affairs al beluisterd? De titel is: Hoe kwantumfysica ons wereldbeeld op zijn kop zet. Kwantumfysica in een podcast? Ja. En het werkt nog ook. Mijn wereldbeeld werd in ieder geval op zijn kop gezet en dat smaakte naar meer. Dus vroeg ik Future Affairs-host Wouter van Noort om een tip:

De podcast van de Amerikaanse neurowetenschapper en filosoof Sam Harris is de enige waarvoor ik betaal, en met liefde. De podcast maakt zijn titel waar: als je ernaar luistert, snap je de wereld echt een stukje beter. Harris nodigt internationale topwetenschappers uit en behandelt uiteenlopende maatschappelijke thema’s: van hoe de waarheid onder druk staat op sociale media, tot de keerzijden van woke-activisme tot baanbrekende inzichten uit de hersenwetenschap. Hij is lekker tegendraads, maar altijd nuchter en feitelijk: een zeldzaam briesje redelijkheid uit de VS. Veel afleveringen zijn ook gratis te luisteren om alvast een voorproefje te krijgen.