Politici GroenLinks: Turkije moet ophouden Nederlandse politici te bedreigen

Bedreiging en intimidatie van politici met Turkse wortels in Nederland en de EU ondermijnen de Nederlandse rechtsstaat. Daarvoor waarschuwen kandidaat-lid voor de Tweede Kamer voor GroenLinks Serpil Ates en Groenlinks-Kamerlid Bram van Ojik deze woensdag in een opiniestuk in de NRC. Volgens de politici zorgen de Turkse inmenging in Europa en in Nederland ervoor dat politici meer dan ooit doelwit zijn van bedreigingen. „Erdogans doel om het rechtse Turks-nationalisme over de diaspora in Europa te verspreiden, vormt zo een directe ondermijning van onze Nederlandse democratische rechtsstaat en moet ook als zodanig worden behandeld.”

Volgens de politici wordt in Nederland een netwerk van nationalistische Turken geactiveerd en wordt hun doelwit online massaal aangevallen en bedreigd. „Als volksvertegenwoordigers en Nederlandse burgers moeten wij ons afvragen hoe zo’n georganiseerde en geradicaliseerde groep al zo lang vrijelijk haar gang kan gaan.”

Lees het opiniestuk: Turkije moet ophouden Nederlandse politici te bedreigen Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Helft van woningzoekenden heeft problemen met vinden nieuwe woning