ME ontruimt Museumplein in Amsterdam

Het Museumplein in Amsterdam wordt opnieuw ontruimd door de Mobiele Eenheid (ME) nadat demonstranten weigerden te vertrekken. Dat meldt de gemeente zondag. Het is de zoveelste keer sinds het begin van de avondklok dat de ME wordt ingezet om demonstranten van het plein te verwijderen. Ook vorig weekend werd een demonstratie beëindigd. Eerder werd daarbij ook gebruikgemaakt van waterkanonnen en politie te paard.

Eerder op zondag had de Amsterdamse driehoek (politie, justitie en burgemeester) een demonstratie tegen het coronabeleid ontbonden. De gemeente meldt dat de groep demonstranten „de waarschuwingen en bevelen” van de politie negeert.

Verder is de toegang tot het nabijgelegen Vondelpark tijdelijk gesloten. Bezoekers kunnen het park alleen nog verlaten via de hoofdingangen aan de Amstelveenseweg en de Stadhouderskade, aldus de gemeente. Het is de vierde dag op rij dat de gemeente het park sluit. Voorgaande dagen was het er ook te druk.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Ook Tsjechië wil Russisch vaccin Spoetnik V