Het debat is afgelopen

Het eerste grote tv-debat tussen lijsttrekkers is afgelopen. Het was een enigszins chaotisch debat, met name de gesprekken tussen de lijsttrekkers en kiezers verliepen rommelig. Mark Rutte (VVD) had een grotere tegenstander in kiezer Kristie Rongen, gedupeerde in de Toeslagenaffaire, dan de andere lijsttrekkers. Zij vroeg hem meermaals waarom hij niet was afgetreden vanwege de affaire, dat ontregelde Rutte.

Twitter avatar Markla94 Mark Lievisse Adriaanse Dé uitdager van Rutte – progressief dan wel rechts – is vanavond vermoedelijk niet opgestaan. Maar het gemak waarmee Rutte zoals in eerdere debatten boven de rest uitsteeg heb ik ook niet gezien – en dat geeft te denken over de rest van de campagne. #RTLdebat
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Klaver tegen Rutte en Hoekstra: u liegt glashard