In beeld

Turkse artsen vaccineren ouderen tegen corona in afgelegen bergdorpen

De Turkse arts Akay Kaya (links), lid van het vaccinatieteam van het staatziekenhuis Bahcesaray, wordt geëscorteerd door Koerdische kinderen terwijl hij op zoek is naar mensen van 65 jaar en ouder in het dorp Güneyyamaç in het oosten van Turkije.
Bulent Kilic/ AFP
Inwoners van het Koerdische dorp Güneyyamaç kijken toe terwijl leden van het vaccinatieteam langs lopen. Het dorp in de oostelijke provincie Van ligt zo'n 100 kilometer van de Iraanse grens. Het is een van de vele afgelegen gehuchten in Turkije die de vaccinatieteams moeten zien te bereiken om de bevolking van 83 miljoen mensen in te enten tegen het coronavirus.
Bulent Kilic/ AFP
Het vaccinatieteam bezocht ook het Koerdische dorp Ozbeyli in het bergachtige oosten van Turkije. Hier wonen niet meer dan een paar honderd boeren en herders. Maar ook zij moeten gevaccineerd worden.
Bulent Kilic/ AFP
Zeri Saymaz luistert naar leden van een vaccinatieteam dat naar haar dorp Güneyyamaç in Oost-Turkije zijn gekomen. Ze zijn onderdeel van een expeditie om Turken van 65 en ouder te vaccineren met het Chinese vaccin Sinovac. Het inenten van bewoners van grote steden ging vrij vlot. Binnen een week hadden 1 miljoen mensen een prik gekregen. Maar nu meer afgelegen gebieden aan de beurt zijn, ligt het tempo een stuk lager.
Bulent Kilic/ AFP
Panorama van een besneeuwde bergrug in Bahçesaray, een district in het oosten van Turkije, net ver van de Iraanse grens.
Bulent Kilic/ AFP
Artsen en een verpleegster van het vaccinatieteam van het Bahcesaray-ziekenhuis arriveren bij het dorp Guneyyamac in Oost-Turkije om 65-plussers in te enten met het Chinese Sinovac's CoronaVac vaccin.
Bulent Kilic/ AFP
Artsen helpen de verpleegster Yildiz Ayten van het vaccinatieteam terwijl ze aankomt in het bergdorp Güneyyamaç in het oosten van Turkije.
Bulent Kilic/ AFP
Arts Akay Kaya en verpleegster Yildiz Ayten van het vaccinatieteam praten met dorpsbewoners in Güneyyamaç.
Bulent Kilic/ AFP
De arts Sergen Saracoglu (links) en verpleegster Yilzdiz Ayten (midden) van het Bahcesaray-ziekenhuis komen aan in Guneyyamac om bewoners te vaccineren. De campagne begon met een vliegende start maar de uithoeken van het land bereiken kost meer tijd. Imamli en Ozbeyli, twee Koerdische gehuchten met enkele honderden boeren en herders, staan achteraan in de rij.
Bulent Kilic/ AFP
Berfo Arsakay (midden), een 101-jarige inwoner van het Koerdische bergdorp Güneyyamaç, bereidt zich voor om ingeënt te worden.
Bulent Kilic/ AFP
Leden van de familie Saymaz in het afgelegen bergdorp Güneyyamaç nadat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus.
Bulent Kilic/ AFP
Arts Sergen Saracoglu (midden) en verpleegster Yilzdiz Ayten (links) van het vaccinatieteam arriveren in het Koerdische bergdorp Güneyyamaç in het oosten van Turkije.
Bulent Kilic/ AFP
Leden van het vaccinatieteam eten walnoten die worden aangeboden door de Koerdische familie die ze vaccineren in het dorp Güneyyamaç.
Bulent Kilic/ AFP