Twee kinderen overleden na aanrijding in Coevorden

Verkeersongeval Twee kinderen, volgens de politie „meisjes onder de tien”, zijn ter plaatse overleden na een aanrijding door een auto in het Drentse Coevorden.
Dinsdag kwamen twee kinderen om het leven bij een ongeval in Coevorden.
Dinsdag kwamen twee kinderen om het leven bij een ongeval in Coevorden. Foto C. Barton van Flymen/Hollandse Hoogte/ANP

Bij een aanrijding door een auto in het Drentse Coevorden zijn dinsdag twee jonge kinderen om het leven gekomen. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om meisjes „onder de tien”, maar hun precieze leeftijd is nog onbekend. Het ongeval vond plaats op de Europaweg N863.

RTV Drenthe meldt op basis van verklaringen van omstanders dat de kinderen voor de aanrijding op een skelter zaten. Wat er vervolgens is gebeurd, wordt nog door de politie onderzocht. Hulpdiensten rukten massaal uit maar medische bijstand kon de meisjes niet meer redden; ze zijn ter plaatse overleden. De weg was tijdelijk in beide richtingen afgesloten.

Burgemeester Bouwmeester van de Drentse plaats is geschokt door het ongeluk. In een reactie tegen het Dagblad van het Noorden zegt hij dat „je hoopt dit nooit te hoeven meemaken. De wetenschap dat er twee jonge kinderen bij betrokken zijn, gaat door merg en been.”