Tiger Woods ernstig gewond aan benen na auto-ongeluk

Ongeluk Golfer Tiger Woods moest na het eenzijdige auto-ongeluk uit het voertuig worden gehaald via de voorruit. De precieze aard van zijn verwondingen is nog niet bekend. Snelheid zou een factor zijn geweest.
De auto van golfer Tiger Woods dinsdag na het ongeluk in Rancho Palos Verdes, Californië.
De auto van golfer Tiger Woods dinsdag na het ongeluk in Rancho Palos Verdes, Californië. Foto Etienne Laurent / EPA

Golfer Tiger Woods is dinsdag in Los Angeles zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig auto-ongeval, waarbij zijn voertuig van de weg is geraakt en van een heuvel is gerold. Hij is in een ziekenhuis geopereerd aan meerdere ernstige verwondingen aan zijn benen, melden internationale persbureaus. Een politiewoordvoerder heeft verklaard dat Woods niet in levensgevaar verkeert.

De 45-jarige Woods moest door de brandweer via de voorruit uit zijn auto worden gehaald. Zijn auto was zwaar beschadigd en lag op zijn zijkant. Woods was de enige inzittende. De crash vond volgens de politie plaats rond 07.00 uur ‘s ochtends lokale tijd. Niemand anders raakte gewond.

Volgens Sheriff Alex Villanueva was Woods bij bewustzijn toen hulpverleners ter plekke arriveerden, en waren er geen aanwijzingen dat Woods onder de invloed was van alcohol of drugs. Zijn plaatsvervanger Carlos Gonzales, die als eerste bij het wrak aankwam, zei dat Woods „kalm en helder” was. Hij droeg zijn autoriem.

De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht. Volgens de sheriff waren er aanwijzingen dat dat de auto „met een relatief hogere snelheid dan normaal reed”. Ongelukken komen regelmatig voor in het gebied, zei hij. Weersomstandigheden speelden geen rol.

Precieze aard van verwondingen nog onbekend

De precieze verwondingen van Woods zijn nog onbekend, en het is onduidelijk welke gevolgen het ongeluk zal hebben op de toekomst van zijn golfcarrière. The Los Angeles Times meldt op basis van anonieme bronnen dat het gaat om een verbrijzelde enkel en twee beenbreuken.

Bekende Amerikanen uit de sportwereld en daarbuiten hebben geschokt gereageerd op het ongeluk van Woods, een van de bekendste topsporters ter wereld. „Ik bid voor mijn broer @TigerWoods terwijl we allemaal met spanning op meer nieuws wachten”, schreef de voormalige honkballer Alex Rodriguez op Twitter. De Olympische skister Lindsey Vonn, een ex-vriendin van Woods, schreef: „Ik bid op dit moment voor TW.”

Oud-president Donald Trump, die met Woods heeft gegolft en hem een presidentiële onderscheiding heeft gegeven, wenste Woods in een verklaring beterschap en schreef: „Je bent een echte kampioen!”

Woods, die in Florida woont, was in Californië vanwege het door hem georganiseerde Genesis Invitational Tournament. Maandag zei hij nog dat het onzeker zou zijn of hij mee kon doen aan The Masters, een van de belangrijkste golftoernooien, in april. De Amerikaan onderging in december vorig jaar opnieuw een rugoperatie en was daar nog niet volledig van hersteld.

Aanhouding in 2017

In 2017 werd Woods aangehouden door de politie in Florida, op verdenking van het rijden onder invloed. Woods ontkende achteraf dat er alcohol in het spel was. Hij was in slaap achter het stuur aangetroffen langs de kant van de weg. Volgens hem had zijn lichaam anders gereageerd dan verwacht op medicijnen die hij voorgeschreven had gekregen van artsen.

Tiger Woods geldt als een van de grootste golfers ooit. Hij won in zijn carrière vijftien keer een van de vier majors, de belangrijkste golftoernooien. Dat zijn er drie minder dan recordhouder Jack Niklaus. Na een pauze won hij in 2019 voor het laatst The Masters.

Dit bericht is woensdag om 5.30 uur geactualiseerd met de laatste informatie over het ongeval.