Ruim 1.500 kilo heroïne onderschept in Rotterdamse haven

Drugsvangst Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om de grootste heroïnevangst ooit in Nederland. De drugs hebben een straatwaarde van 45 miljoen euro.
De heroïne werd gevonden in een zeecontainer met Himalayazout uit Pakistan.
De heroïne werd gevonden in een zeecontainer met Himalayazout uit Pakistan. Foto OM

In de haven van Rotterdam heeft de douane 1.500 kilo heroïne onderschept. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om de grootste heroïnevangst ooit in Nederland. Wanneer de drugs precies zijn gevonden wil het OM dinsdag niet kwijt. Vijf mannen zijn aangehouden in verband met de vondst.

De drugs heeft volgens het OM een straatwaarde van zo’n 45 miljoen euro. De verdovende middelen zaten verstopt in een container met Himalayazout uit Pakistan. De partij drugs is inmiddels vernietigd, meldt het OM.

De verdachten zijn drie dertigers uit Harlingen, Tzummarum en Nieuw-Vennep en twee mannen van 60 en 62 jaar uit Sint Willebrord. De Nederlandse autoriteiten werkten in aanloop naar de drugsvondst nauw samen met collega’s uit het Verenigd Koninkrijk. Het Openbaar Ministerie doet nu in samenwerking met de douane, de FIOD en de Zeehavenpolitie verder onderzoek naar de zaak. Vorig jaar werd in de Rotterdamse haven in totaal 54 kilo heroïne onderschept.