Popmuziek

Het Franse elektronische muziekduo Daft Punk gaat na 28 jaar uit elkaar

Housescene Het elektronische muziekduo Daft Punk is onder meer bekend van hits als ‘Get Lucky’, ‘One More Time’ en ‘Around the World’.

Het duo is bekend om zijn helmen.
Het duo is bekend om zijn helmen. Fot Ivan Alvarado

Het Franse elektronische muziekduo Daft Punk gaat na 28 jaar uit elkaar. Dat kondigde de act maandag aan in een video. Een woordvoerder bevestigt het nieuws aan het Amerikaanse blad Variety, maar geeft geen reden voor het besluit.

Het danceduo, bestaande uit Thomas Bangalter en Guy Manuel de Homem-Christo, vergaarde in de jaren negentig wereldwijde bekendheid in de housescene. Onder hun grootste hits zijn ‘Get Lucky’, ‘One More Time’, ‘Around the World’ en ‘Harder, Better, Faster, Stronger’. In 2014 kregen de twee een Grammy Award voor het een jaar eerder uitgebrachte album Random Access Memories, dat het laatste album was van Daft Punk. In de jaren erna brachten de twee alleen nog remixes uit. Ook ging het duo rond 2016 een samenwerking aan met de zanger The Weeknd. Dat leidde tot twee nummers die verschenen op diens album Starboy: de titelsong en het nummer ‘I Feel It Coming’.

In de acht minuten durende afscheidsvideo met de titel ‘Epilogue’ loopt het duo door een woestijnachtig landschap met hun kenmerkende helmen op. Op een gegeven moment drukt een van de twee op een knop waardoor een explosie ontstaat en komt ‘1993-2021’ in beeld te staan. Een versie van hun liedje ‘Touch’ is daarbij te horen.